Top
► Wat is een Wobbel?
Wobbel

Wat kun je allemaal met een Wobbel?
De beelden spreken voor zich. Kinderen weten vaak precies wat ze met een wobbel kunnen doen. wobbel wiebelstoel
G E B R U i K S A A N W I J Z I N G  -  W O B B E L

Leeftijd en gewicht

Het basismodel Wobbel en de versie met vilt heeft een CE keurmerk gekregen voor het gebruik vanaf 0 maanden, maar is ook geschikt voor oudere kinderen en volwassenen tot 200 kilo. De Wobbel is een balansbord voor staand gebruik en hierop getest voor ander gebruik kan Wobbel geen veiligheidskeurmerk garanderen. Laat je kinderen nooit op de zijkant staan of zitten.

Gebruik en veiligheid
De Wobbel is zeer bewegelijk kinderspeelgoed. Toezicht van de ouders of verzorgers is altijd noodzakelijk. Zeker bij jongere leeftijden. Een aantal gebruiksaanwijzingen voor het gebruik:

1. Kinderen altijd onder volwassen begeleiding laten spelen.
2. Laat kinderen rustig aan de Wobbel wennen en help ze een handje, maak duidelijke afspraken.
3. Blote voeten of stroeve schoenen voorkomt uitglijden. Laat het kind dus niet op sokken erop spelen.
4. Pas op met vingers aan de randen. Leer je kind vanaf het eerste gebruik nooit de rand vast te houden.
5. Zorg voor minimaal twee meter vrije ruimte (ook t.o.v. andere kinderen) rondom de Wobbel en plaats de Wobbel altijd op een vlak en horizontaal oppervlak.
6. Vilt is een natuurlijk materiaal en onderhevig aan slijtage. Zorg ervoor dat je kinderen dit materiaal niet in de mond stoppen. Door het gebruik kan het onbehandelde EKO vilt gaan pillen. Dit heeft geen effect op het gebruik. Eventueel kun je de pillen verwijderen met een pluizentondeuse of met de hand.
7. De Wobbel is ontworpen voor het gebruik binnenshuis. Buiten spelen kan wel, maar daardoor zal hij eerder slijten. Laat de wobbel nooit buiten staan, want water en vocht zullen uiteindelijk de lak, het hout en eventueel het vilt aantasten.
8. Indien er geen vilt onder de Wobbel zit raden wij je aan een kleed of speelmat onder de Wobbel te gebruiken. Hiermee bescherm je de Wobbel, de vloer en het dempt geluid. Bij kwetsbare of kras gevoelige vloeren is het gebruik van een kleed of speelmat sowieso aan te raden, ongeacht of er vilt op de Wobbel zit. Onbeschermde delen kunnen namelijk alsnog beschadigen of beschadigingen veroorzaken.
9. De Wobbel kan beschadigen door gebruik op harde en/of onregelmatige vloeren. Met name op o.a. plavuizen en tegels. Op de bolle kant kan vilt  de Wobbel hiertegen beschermen. Indien er geen vilt aan de onderzijde zit raden we een kleed of speelmat aan om de Wobbel, de vloer en je oren te beschermen. Met de bolle kant boven (ᴖ) biedt het vilt geen bescherming en is het aan te raden een kleed of speelmat onder de Wobbel te gebruiken. Door het verschuiven van de Wobbel met de bolle kant boven (ᴖ) op dergelijke vloeren kan ervoor zorgen dat de kanten van de Wobbel beschadigen.
10. Gebruikers van de Wobbel die door een therapeut zijn of worden behandeld voor o.a. hun bewegingsapparaat wordt geadviseerd met deze therapeut contact op te nemen voor een verantwoord gebruik van de Wobbel.
 
 


 
Schoonmaak en onderhoud
Schoonmaken gaat het best door het afnemen met een vochtige doek, eventueel met een mild schoonmaakmiddel. Belangrijk is om met een droge doek na te wrijven. Voor het schoonmaken van het vilt hebben wij goede ervaringen met ossengalzeep. Doe dit eveneens niet te nat, anders kunnen lijmlagen loslaten.
De Wobbel behoeft geen speciaal onderhoud.

Technische informatie

De Wobbel is gemaakt van duurzaam geperst Europees beukenhout dat behandeld is met water gedragen lakken en eventueel beitsen. Ook het vilt is een natuurproduct.
De Wobbel is gekeurd door de Certification Company conform Richtlijn 2009/48/EG van het Europees Parlement en de Raad van 18 juni 2009 betreffende de veiligheid van Speelgoed ('de Speelgoedrichtlijn'). Ook is de Wobbel vrijwillig op breeksterkte getest conform de machinerichtlijn. Hieruit bleek dat een gebruiksgewicht van 200 kilo verantwoord is.

Veel Wobbel plezier!
Wobbel B.V. en Indie-ish.nl zijn niet aansprakelijk voor materiële of immateriële schade veroorzaakt door het gebruik van het Wobbel balansbord.
Gebruik actief speelgoed altijd met beleid en onder toezicht van een volwassene.